5 tips voor succesvolle videomarketing

Marketing - Video

Een blog over videomarketing? Moet dat dan geen vlog zijn? Dat jij dit nu leest betekent dat het schrijven van een blog de juiste keuze was. En ja, als videospecialist geloof ik voor de volle 100% in de kracht en effectiviteit van video. Maar omdat wij altijd naar video kijken als onderdeel van een strategie, kan het ook gerust zo zijn, dat we besluiten een blog te schrijven, een advertentie in de krant te plaatsen of een kennissessie te organiseren. Het doel is namelijk dat jouw boodschap jouw doelgroep bereikt. Daarover gaat deze blog. Jouw boodschap naar jouw doelgroep, met video welteverstaan.

1. Gebruik videomarketing als middel

Jezelf zijn houd je het langst vol. Daarom is het belangrijk dat je een oprecht en onderscheidend verhaal vertelt; de kern van jouw ondernemerschap. Dat is wat je maakt tot wie je bent. En dat is ook het verhaal dat je vanuit je hart, vanuit je passie voor je vak vertelt. Het verhaal waarmee je mensen inspireert. Geen rare fratsen of hoogdravende relazen (tenzij dát natuurlijk jouw verhaal is). Door jouw identiteit vast te leggen maak je op een heldere manier aan de markt duidelijk waarom ze met jou zaken moeten doen én wat klanten van jou kunnen verwachten.

2. Richt je op een specifieke doelgroep

Onderdeel van het bepalen van je doel is het afbakenen van je doelgroep. Daarvoor kun je allerlei variabelen hanteren, zoals leeftijd en geslacht, maar ook regio en specialisme. Wil je bijvoorbeeld een video maken om ondernemers en marketingmanagers te interesseren voor een kennissessie over videomarketing bij jou op kantoor? Dan wil je in ieder geval dat wat je vertelt over video, aansluit op hun behoefte. Bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe medewerkers of leads door de inzet van video. En om ze te overtuigen van jouw expertise, laat je in de video natuurlijk een paar toffe videotrucs zien en zorg je dat het er tiptop uitziet.

3. Zorg dat je op de juiste kanalen zichtbaar bent

Maar dan ben je er nog niet. Om er zeker van te zijn dat jouw video door jouw doelgroep wordt gezien, denken we na over de plek waar zij zich bevinden. Zitten ze bijvoorbeeld op Facebook of Instagram? Op LinkedIn? Of kijken ze regionale TV? Als je op die vraag het antwoord hebt, weet je ook waar je jouw video moet distribueren. Denk vervolgens (op tijd!) na over het budget dat je daarvoor nodig hebt. Het zou zonde zijn als al je budget opgaat aan de video en niemand uit jouw doelgroep hem vervolgens ziet.

4. Werk samen voor het beste resultaat

Het stukje samenwerken gaat over mijn eigen ervaringen. Vier ogen zien meer dan twee. En zes nog meer, enzovoorts. Door samen te werken behaal je betere resultaten. (Uitzondering hierop vind ik het maken van een vlog. Daarin kun je gerust je telefoon gebruiken om je verhaal te doen en dat zonder al te veel poespas te plaatsen waar je wilt.) Bij het maken van een goede, effectieve video zorg je dat er mensen vanuit verschillende disciplines naar kijken in iedere fase van het proces. Zij kunnen allemaal vanuit hun eigen expertise bijdragen aan de kwaliteit van de video. Zowel inhoudelijk als op het gebied van vorm, wordt het resultaat daardoor beter.

5. Meet en optimaliseer de resultaten

Likes, weergaven, bereik, Thruplays, videoweergaven van 3 seconden, 25, 50, of 75%, linkclicks. Het is allemaal meetbaar. En dat meten moet je zeker doen. Door KPI’s te stellen en doelen te koppelen aan je video’s en het budget, weet je of je succesvol bent én wat beter kan. Let wel: dat is een proces. Door alle inzichten te verzamelen, behaal je steeds betere resultaten. Een voorbeeld: voor G-SHOCK behaalden wij een verdubbeling van de kijkcijfers en een record van ThruPlays door alle nieuwe inzichten te verwerken in onze video’s. En dat met hetzelfde budget. Zo word je steeds succesvoller met videomarketing.

Wil je meer weten over videomarketing? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspiratiesessie!

Meer blogs

Blijf top of mind met krachtige touchpoints!Zet de klantreis centraal, niet jouw bedrijfMerkidentiteit, dé basis voor effectief design

Menu

  • Home
  • Over UBO
  • Cases
  • Vacatures

Voor vastberaden
ondernemers.

Contact

Amersfoortseweg 28
3751 LK, Bunschoten-Spakenburg

Econtact@uwbusinessonline.nl
T030 700 97 63