Case Clean Machine

Clean Machine

 

Als je als ondernemer wilt groeien, brengt dat uitdagingen met zich mee. Je wilt tenslotte op strategische wijze marketing voeren en niet zomaar iets doen. Maar hoe pak je dat aan? Weet je waar jouw doelgroep zich bevindt? Welke middelen heb je nodig om hen te bereiken? En met welke marketingboodschap ga je succes behalen? Krattenwasserij Clean Machine had de ambitie om hun naamsbekendheid te vergroten. Maar toen kwam de vraag, gaan ze het zelf doen of moeten ze dit uitbesteden?

Naamsbekendheid vergroten

Johan Pijpers, Clean Machine: “Wij zijn ooit als enthousiaste ondernemers begonnen met het reinigen van viskisten in de regio van Bunschoten-Spakenburg. Nu, 17 jaar verder, bedienen wij klanten uit de voedselindustrie in heel Nederland. Afgelopen zomer kregen we zomaar twee klanten waar wij nog nooit van hadden gehoord, en zij ook niet van ons. Dat was voor ons een teken dat we onze naamsbekendheid onder onze doelgroep moesten vergroten. Maar waar begin je dan? In het sponsorhome van SV Spakenburg ben ik een keer in gesprek geraakt met Frank Hartog over deze uitdaging. Hij bood mij toen samen met Wesley Blokhuis een inspiratiesessie van Uw Business Online aan. Op basis van de inzichten die we in die sessie kregen, hebben we besloten om samen met Uw Business Online onze uitdaging aan te gaan.”

Een krachtige marketing- en salesmachine

Maya Noordam, Uw Business Online: “Om de naamsbekendheid van Clean Machine te vergroten was het eerst zaak om te bepalen met welk bedrijfsverhaal we naar buiten zouden gaan treden. We hebben daarom eerst een stap terug gedaan om in een zogeheten identiteitsfase deze boodschap te formuleren. Vervolgens hebben we gekeken of de bestaande marketingmiddelen, in dit geval de website, het verhaal nog wel goed vertelden. Dit bleek niet het geval, dus hebben we in een tweede fase de website opnieuw ontwikkeld om zo de core identity van het bedrijf te activeren. In de derde fase hebben we een marketingstrategie opgesteld met zowel offline als online middelen om het verhaal van Clean Machine te vertellen. Met het schrijven van bijvoorbeeld blogs en business cases en het versturen van nieuwsbrieven weten we Clean Machine te accelereren en zo contact te maken met de doelgroep. Maar uiteindelijk moet marketing wel leiden tot meer omzet. Daarom zetten we slimme software in om bedrijfsbezoeken op de website te herkennen. Om zowel deze leads als koude contacten te benaderen, werken we samen met Match-Day voor een stuk telefonische opvolging. Dit zorgt samen voor een krachtige marketing- en salesmachine. We zorgen voor een goede terugkoppeling wat de marketingactiviteiten opleveren en meten continu welke verhalen succesvol zijn om zo lopende campagnes bij te sturen. Op deze manier resulteren wij voor Clean Machine een grotere naamsbekendheid en een betere conversie op de website.”

Groeien op de juiste manier

Johan Pijpers: ”We zijn erg tevreden over onze samenwerking met Uw Business Online. We hebben onze identiteit en het bedrijfsverhaal helder en werken op een strategische manier aan onze naamsbekendheid. We krijgen veel positieve reacties op onze content, website en andere uitingen. Het complete verhaal met de inzet van bijvoorbeeld marketing via LinkedIn en telefonische acquisitie levert ons veel connecties en ingangen op. En dat gebeurt allemaal op een hele professionele en verzorgde wijze. Voorheen hebben wij wel eens samengewerkt met andere marketingbureaus, maar Uw Business Online steekt hier met kop en schouders bovenuit. Alles draait, zonder klachten. Iedere week komt Maya hier op kantoor om de strategie te bewaken en de content te verzorgen. Voor websitesupport kan ik altijd terecht bij Wesley. Het is een proactief team dat altijd goed bereikbaar is. Zo hebben we er bijna geen omkijken naar, terwijl we effectief werken aan de groei van ons bedrijf. Ik kan Uw Business Online daarom van harte aanbevelen! ”

Heb jij ook interesse in een inspiratiesessie of heb je specifieke vragen over het vergroten van je naamsbekendheid? Vraag hier een gratis inspiratiesessie t.w.v. €399,- aan! We kijken graag samen met je naar alle mogelijkheden. Of neem gerust eens contact met ons op om een kopje koffie te drinken tijdens een vrijblijvend gesprek.

Background

Heb je interesse om met ons op reis te gaan?