Case De Bunschoter

De Bunschoter

De Bunschoter, een uitgeverij en drukkerij die al tientallen jaren mee draait in het vak. Met de opvallende locatie bij het inrijden van het dorp kun je niet om deze organisatie heen.

‘’Niet alleen onze website was aan vernieuwing toe. We zochten een partij die met ons mee wilden denken over één duidelijke marketingstrategie voor zowel de drukkerij als de uitgeverij. Naar buiten treden als één bedrijf is voor de Bunschoter van groot belang omdat veel klanten dachten dat de drukkerij en uitgeverij twee bedrijven waren. De Bunschoter wil de concurrentie niet aangaan met bijvoorbeeld een drukwerkdeal, maar specialistisch drukwerk uitvoeren voor onze klanten. Na meerdere gesprekken met verschillende partijen was het Uw Business Online die ons het beste begreep.’’ Vertellen David Hartog en Henk Duijst

Uw Business Online is van start gegaan met een brainstormsessie. Opvolgend een strategische sessie waarin de doelen van de Bunschoter gezamenlijk werden bepaald. Na deze sessies heeft Uw Business Online een projectplan geschreven.

David Hartog: ‘’Bij de Bunschoter schrijven we kwaliteit met gouden letters en staan we voor persoonlijk contact. Offline staan we garant voor proactief meedenken, enthousiasme en passie voor drukwerk. Het is voor ons belangrijk dat deze deskundigheid ook online duidelijk naar voren komt.’’

Niet het einde

Dit was niet het einde van de samenwerking tussen Uw Business Online en de Bunschoter. Na de oplevering van de website heeft Uw Business Online een online marketingstrategie geschreven. Voor de Bunschoter is het belangrijk dat de uitgeverij en drukkerij als één bedrijf naar buiten toe communiceert. Verder moesten de unique selling points: kwaliteitsdrukwerk en persoonlijk contact duidelijk gecommuniceerd worden richting de klant. Uw Business Online heeft dit met meerdere marketingmiddelen weten te realiseren. Bijvoorbeeld door het schrijven van klantverhalen, het voorstellen van personeel en het opstellen van nieuwsbrieven.

‘Naast de bovenstaande doelstellingen is de website en overige marketingactiviteiten bedoeld om verkoopleads te genereren. Om die reden zijn er Google Adwords en Facebook campagnes gestart,’’ vertelt Frank Hartog, eigenaar van Uw Business Online.

Tijdens het ontwikkelproces van de website en online marketingactiviteiten is er besloten om een partnership op te zetten tussen de Bunschoter en Uw Business Online. Frank Hartog vertelt waarom: ‘’Onze expertise met online marketing en de expertise van de Bunschoter op offline niveau lijkt ons de ideale combinatie voor zowel de klanten van de Bunschoter als Uw Business Online. Door deze samenwerking kan zowel Uw Business Online als de Bunschoter een totaal pakket aan haar klanten bieden voor zowel online- als offlinemarketing.”

Benieuwd wat Uw Business Online voor uw bedrijf kan betekenen om de omzet en naamsbekendheid te vergroten? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk hier het resultaat van www.debunschoter.nl 

Background

Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie op locatie t.w.v. €399,-