CASE: ALLPARTS VAN GROUPAUTO

AllParts is hét coöperatieve samenwerkingsverband van onafhankelijke automotive grossiers. Grossiers met liefde voor het vak, oog voor detail en bovenal: passie voor de klant. Met AllParts hebben ze één gezamenlijke blik op de toekomst en één gezicht naar buiten om zo de beste deal voor hun klant te maken.

OPDRACHT

AllParts wil alle aangesloten grossiers optimaal ondersteunen op het gebied van kennis, netwerk, softwaretooling én marketing. Daarom is er behoefte aan een multi-site formule, waarmee iedere aangesloten grossier eenvoudig zijn eigen website kan creëren. Ook willen zij een klantportaal waar grossiers alle benodigde software eenvoudig kunnen vinden én er direct mee aan de slag kunnen. Of wij dat kunnen realiseren?

Dat doen wij heel graag!

Werkwijze

1.
STAP 1

Vanuit de visie en kracht van AllParts leggen we de blauwdruk voor een succesvolle multi-site en klantportaal.

2.
STAP 2

We selecteren de beste technieken en werken alle paden en designs nauwkeurig uit nadat we de voorwaarden hebben bepaald, waaraan de multi-site én het klantportaal moeten voldoen.

3.
STAP 3

We bouwen het klantportaal én de multi-site formule. Door deze te voorzien van single-sign-on is het totaalpakket efficiënt en uiterst werkbaar. Gebruikers kunnen eenvoudig bij alle benodigde softwareapplicaties én kunnen beschikken over een goede eigen website tegen lage kosten.

DE MULTI-SITE

AllParts biedt aan alle aangesloten grossiers de mogelijkheid om een standaardwebsite te gebruiken, die door AllParts is ontwikkeld en op detailniveau (beperkt) aangepast wordt aan de grossier. Dat noemen we een Multi-Site, omdat er van één formule, meerdere versies worden gemaakt. Op de multi-site website staat alle belangrijke informatie die AllParts biedt aan grossiers, zoals de trainingen, de formules en de leveranciers. Natuurlijk kunnen de grossiers ook hun eigen informatie op de website plaatsen. Op die manier bieden ze een laagdrempelige, goede en betaalbare website aan de aangesloten grossiers. Bovendien nemen ze hen het ontwikkelproces uit handen, waardoor ze hen nog beter ondersteunen.

“myAllParts is een state-of-the-art platform dat gebouwd is voor onze grossiersbedrijven en hun klanten, de garages. UBO heeft de complexe structuur vertaald in een overzichtelijk design. Ze hebben ons geïnspireerd met hun initiatief en inzicht.”

Michiel Meijer
Marketing Manager @ AllParts

HET KLANTPORTAAL - myAllParts

Garagisten en grossiers gebruiken veel verschillende softwareoplossingen voor verschillende doeleinden. Denk aan een Garagemanagementsysteem, HR-software, een bandenmodule, bestelmodules, administratie. Dat leidt vaak tot tijdrovende inlogprocessen, mede door het zoeken naar de juiste plek om in een bepaald programma te komen. Vervolgens kost het weer moeite om in een ander programma te komen. Dat moet makkelijker, dacht AllParts. Daarom ontwikkelen we een klantportaal, waar alle verschillende software-oplossingen te vinden zijn en waar je met één keer inloggen in ieder programma kunt werken. Dat betekent een zeer grote efficiëntieslag, waar grossiers en garagehouders erg blij mee zijn. Nu kunnen zij namelijk vanuit één centrale plek hun hele organisatie managen. Voor AllParts is het een bron van data, waarmee zij hun dienstverlening blijven verbeteren.

Benieuwd wat UBO voor jou kan betekenen?

Menu

  • Home
  • Over UBO
  • Cases
  • Vacatures

Voor vastberaden
ondernemers.

Contact

Amersfoortseweg 28
3751 LK, Bunschoten-Spakenburg

Econtact@uwbusinessonline.nl
T030 700 97 63