Creëer meerwaarde voor jouw ICT producten

Als ICT ondernemer ben je trots op je bedrijf en de producten die je aanbiedt. Je weet dat je met bijvoorbeeld systeembeheer, VoIP telefonie en clouddiensten echt een verschil kan maken voor bedrijven. Maar tegelijkertijd heb je te maken met concurrenten die toegang hebben tot dezelfde producten en technieken. Dus hoe zorg je er nu voor dat je je toch onderscheidt? In dit blog vertellen wij je hier meer over.

Jouw bedrijf als een merk
Wees je goed bewust van het feit dat op het moment dat jij producten en technieken één op één doorverkoopt, jouw klanten direct te maken krijgen met merken zoals Office 365 en Azure. Microsoft stopt ontzettend veel geld in het promoten van deze producten richting de zakelijk markt. Wanneer jij dus precies dezelfde producten en technieken op de markt brengt, gaan (potentiële) klanten je vergelijken op het gebied van service, kwaliteit en prijsstelling. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten binding krijgen met jouw bedrijf en niet met de producten en technieken die ze gebruiken.

Productbranding
Om dit te realiseren is het zaak om jouw producten te gaan branden. Koop daarom zoveel mogelijk producten white label in. Deze kun je vervolgens volledig zelf gaan branden met bijvoorbeeld een eigen naam, logo en huisstijl. Zo zorg je ervoor dat jouw klanten binding krijgen met jouw merk en niet met bijvoorbeeld Microsoft. De producten zijn niet meer standaard en daardoor niet één op één te vergelijken met die van de concurrent.

Meerwaarde creëren
Om ervoor te zorgen dat (potentiële) klanten ook daadwerkelijk kiezen voor jouw merk en niet voor Microsoft, is het belangrijk om meerwaarde te creëren rondom jouw merk. Maar hoe doe je dit nu? Er komt veel meer bij kijken dan alleen een logo en een merknaam. Zorg ervoor dat jouw merk ook daadwerkelijk iets betekent. Of dit nu een laagste prijsgarantie, serviceniveau, status of innovatie betekent: jouw merk moet geassocieerd worden met een meerwaarde. Het communiceren én bewijzen van jouw meerwaarde is daarom ontzettend belangrijk.

Als jouw merk goed staat heb je niet alleen de prijsstelling meer in de hand, maar ook zullen klanten minder gemakkelijk overstappen naar andere aanbieders. En tijdens verkoopgesprekken kun je je echt onderscheiden ten opzichte van jouw concurrenten!

Het branden van jouw ICT bedrijf en producten is nog niet zo eenvoudig. Wij zijn er om je te helpen. Wil jij hulp bij het branden van jouw producten? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een gratis inspiratiesessie t.w.v. €399,-!


Wil je maandelijks online marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar het overzicht

Background

Heb je interesse om met ons op reis te gaan?