Haal meer uit een ICT verkoopgesprek!

Als verkoper bij een ICT bedrijf kom je vaak voor het eerst aan tafel bij een klant, omdat er een ICT uitdaging of probleem ligt. Het internet werkt niet goed, de bestaande ICT partner houdt zich niet aan de afspraken of de systemen liggen plat door een virus. Hoe haal je dan het maximale uit een verkoopgesprek? In dit blog vertellen wij je hier meer over!

Procesmatige ICT oplossingen
Natuurlijk wil je tijdens zo’n gesprek met een oplossing komen voor het probleem van de klant. Een nieuwe router installeren of de systemen herstellen en het is opgelost. Als je op deze manier van het probleem direct naar de oplossing gaat, dan laat je verkoopkansen liggen. Als slimme verkoper is het zaak om tijdens dit gesprek het gehele bedrijf in kaart te brengen. Hoe gaat het bedrijf te werk? Wat is het belangrijkste proces en hoe wordt dit ondersteund door ICT? Wat is de impact van storingen? Op het moment dat je alle processen van het bedrijf helder hebt, dan kun je de toegevoegde waarde van jouw bedrijf beter benadrukken en weet je precies welke problemen de klant nog meer heeft. Zo kun je een oplossing bieden voor de gehele bedrijfsvoering, in plaats van voor alleen een klein aspect hiervan. Op die manier pitch je direct jouw gehele bedrijf. En als je procesmatig praat en met procesmatige ICT oplossingen komt, verkoop je geen techniek maar help je een klant echt met de kern van zijn uitdagingen.

Focus niet op de techniek
Ondernemers hebben vaak maar beperkte ICT kennis en willen zich hier niet mee bezig houden. En dat hoeft ook niet. Zij willen vooral weten hoe zij effectiever en efficiënter kunnen werken. Speel daar dus op in. Heeft het bedrijf te maken met veel thuiswerkers? Jij biedt medewerkers de mogelijkheid om altijd en overal effectief (samen) te werken. Werkt de klant op meerdere locaties? Jij kan ervoor zorgen dat alle medewerkers eenvoudig documenten kunnen delen en communiceren. En heeft het bedrijf te maken met wetgeving op het gebied van beveiliging? Jij zorgt ervoor dat alle data en systemen optimaal beveiligd zijn. Dat je hiervoor gebruik maakt van bijvoorbeeld Office 365, VoIP telefonie en SSL is voor de klant minder interessant. Dat zijn de middelen om uiteindelijk de doelen te bereiken.

Wil je meer informatie over het vermarkten van jouw producten en diensten? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een gratis inspiratiesessie t.w.v. 399 euro!


Wil je maandelijks online marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar het overzicht

Background

Heb je interesse om met ons op reis te gaan?