Laat jouw website slimmer voor je werken

Jouw website is een belangrijk online visitekaartje voor jouw bedrijf. Het is vaak een eerste kennismaking van potentiële klanten met de onderneming of zelfs een verkooppunt van jouw producten. Afhankelijk van jouw producten en diensten heeft de website ook een bepaalde functie binnen jouw bedrijf. Dit kan simpelweg het delen van informatie zijn, maar ook het genereren van websitebezoekers of het verkopen van zoveel mogelijk producten. Om dit doel te behalen is het belangrijk om de prestaties van de website regelmatig onder de loep te nemen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de sterktes en zwaktes van de website en kun je deze vervolgens optimaliseren. In dit blog vertellen wij je hier meer over.

De analyse
Begin allereerst eens met het analyseren van de websitebezoeken. Onderzoek het verlatingspercentage van pagina’s, oftewel hoeveel bezoekers afhaken na het zien van deze pagina. Kijk eens kritisch naar de pagina’s een hoog verlatingspercentage. Waarom haken bezoekers hier af en wat kun je doen om dit te voorkomen? Andersom kun je achterhalen waarom pagina’s met een laag verlatingspercentage zo goed scoren. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken voor de inrichting van andere pagina’s.

Je kunt vervolgens bekijken welke pagina’s het meest bezocht worden. Deze zijn het meest interessant of staan het beste ingesteld op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je weet dan welke onderwerpen en zoekwoorden het meest effectief zijn voor jouw website. En heb je een zoekfunctie op de website? Bekijk dan eens waar het meest op gezocht wordt. Dit is blijkbaar informatie waar jouw websitebezoekers naar op zoek zijn, maar die niet goed te vinden is.

Dit zijn slechts enkele analyses die je kunt uitvoeren. Door regelmatig een website analyse uit te voeren, maak jij jouw website steeds completer! Wil je hulp hierbij? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een gratis inspiratiesessie t.w.v. €399,-!


Wil je maandelijks online marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar het overzicht

Background

Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie op locatie t.w.v. €399,-!