Laat sales en marketing in elkaar overvloeien

Marketing en sales zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als marketing namelijk geen sales op de lange termijn is, dan gaat er iets mis. Het is echter voor veel bedrijven een uitdaging om hier één succesvolle machine van te maken. Want hoe zorg je daadwerkelijk voor krachtige synergie tussen marketing en sales? In dit blog geven we je een paar handvatten om jouw marketing en sales in elkaar te laten overvloeien.

De saleslijst prikkelen

Een goede eerste stap is het samenstellen van een saleslijst. Dit kan een sponsorlijst van de lokale voetbalclub zijn, maar ook de contacten van wie je in de loop der tijd visitekaartjes hebt verzameld. Deze contacten ga je continu prikkelen met jouw marketingcontent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blogs, klantverhalen en nieuwsbrieven die je deelt op je website en social media. Onthoud wel: leer eerst je doelgroep kennen, zodat je relevant en interessante content kunt schrijven.

De stap naar sales

Deze marketing genereert de input voor verschillende tools die jouw sales gaan ondersteunen. Deze tools geven inzicht in welke content het best gelezen wordt, wie jouw nieuwsbrief gelezen hebben en welke bedrijven jouw website hebben bezocht. Dit is krachtige data voor jouw salesactiviteiten. Je kunt immers gericht bedrijven benaderen die via welke weg dan ook interesse hebben getoond in jouw bedrijf. En omdat je weet in welke onderwerpen ze interesse hebben getoond, kun je ze gerichter aanspreken.

Het vervolg

Het is belangrijk om continuïteit te realiseren in je marketingwerkzaamheden. Zo ben je altijd top of mind op de momenten dat bedrijven te maken hebben met uitdagingen waar jij ze bij kunt helpen.

Heb je zelf te maken met uitdagingen binnen jouw marketing- en salesmachine? Of het realiseren van continuïteit van de marketing? Wellicht kunnen we samen met jou op reis naar meer omzet. Neem gerust contact met ons op!


Wil je maandelijks online marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar het overzicht

Background

Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie op locatie t.w.v. €399,-