Accent Automatisering kiest voor UBO vanwege
ICT-kennis én expertise in strategie

Je wil niet ‘één van de vele bedrijven die ook iets met ICT doet’ zijn, maar weet je dan wel wat jouw onderscheidend vermogen is?

Veel ICT-bedrijven bieden dezelfde diensten aan en roepen ook nog eens hetzelfde: wij ontzorgen jou. Een reden voor klanten en prospects om door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom vormen identiteit en een bijpassende strategie de basis voor de bedrijfsvoering én marketing van jouw ICT-organisatie. Maar weet je ook hoe je dat aanpakt?

ICT-kennis, expertise én strategie als voordeel

“Voordat we met Uw Business Online (UBO) gingen samenwerken, deden we de marketing er maar een beetje bij”, legt Wim Behage, commercieel directeur Accent Automatisering, uit. “Onze website was wel door een bureau ontworpen, maar oogde heel statisch. Er was geen kloppend verhaal. Toen kwamen we via Workspace in contact met Frank Hartog van UBO en zijn we mede vanwege de aanwezige ICT-kennis én expertise in strategie de samenwerking aangegaan.”

We spreken met Sandra Korb (directie secretaresse Accent) en Wim Behage over het partnerschap met UBO.

ICT & marketing – samensmelting van twee bedrijven

“We werken écht samen. Het voelt alsof UBO een verlengstuk van ons bedrijf is”, vertelt Sandra. “Het feit dat ze de markt goed kennen is een toegevoegde waarde voor onze samenwerking. UBO heeft kennis van onze sector en dat maakt het ook makkelijk om ze input voor de marketing te geven. Vaak hebben ze aan één woord genoeg en pakken ze het direct het op. En dat werkt heel prettig! Het is fijn om een partner te hebben die ervoor zorgt dat onze marketing niet blijft liggen.”

“We trekken steeds grotere klanten aan en ik weet zeker dat onze marketing daar een rol in heeft gespeeld!”

Alle raakvlakken combineren met marketing

Accent neemt eigenlijk alle diensten af bij UBO. Van de website en bijbehorende hosting, tot aan het creëren en bijhouden van alles op het gebied van content. “Maar ook als we een campagne willen draaien, online of offline, staat UBO direct voor ons klaar. En naast de lopende marketing, die we vaak per kwartaal vooruit plannen, heb ik ook regelmatig strategische sessies met Frank. Dan kijken we naar het complete verhaal, niet alleen op het gebied van marketing, maar organisatiebreed. Het sparren van ondernemer tot ondernemer vind ik echt heel waardevol,” aldus Wim.

100% controle

Sinds de samenwerking met UBO ziet Accent een verschuiving in het klantenbestand. “We trekken steeds grotere klanten aan en ik weet zeker dat onze marketing daar een rol in heeft gespeeld,” vertelt Sandra enthousiast. Wim vult aan: “Ik krijg met regelmaat te horen dat men onze blogs leest en dat deze triggeren om verder met ons kennis te maken.” Sandra: “Ook onze samenwerking is – ten goede – veranderd. Net als Accent is UBO de afgelopen jaren flink gegroeid, niet alleen qua personeel, maar ook qua expertise. Ze hebben nu alles in eigen huis: marketing, design, development, video, sales en strategie. Ik hoef nooit ergens op te wachten, ze pakken je als klant direct beet en we weten precies wat we van ze kunnen verwachten. Dat kan niet bij ieder marketingbureau.”

Blind vertrouwen

Accent is inmiddels een (h)echte ambassadeur van UBO. Sandra: “Binnen onze sector bevelen we ze regelmatig aan, omdat we weten dat UBO kan meepraten over ICT. Het hebben van die raakvlakken is belangrijk voor een efficiënte en vruchtbare samenwerking. Ze doen het perfect voor ons, dus waarom niet voor een ander?” Wim vult aan: “Doordat UBO alles in huis heeft én op strategisch vlak met ons meedenkt, bieden zij meerwaarde. Het helpt ons enorm wanneer we samen een kennissessie houden. Dat levert altijd wel nieuwe inzichten op, waardoor wij een stap verder kunnen als Accent. Dat kan op het gebied van marketing zijn, maar ook op het gebied van sales. We zijn niet twee partijen die samenwerken, maar zijn één, alleen we werken vanaf twee verschillende locaties.”

Ben je benieuwd hoe we jouw onderneming een boost kunnen geven? Neem hier vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Benieuwd naar wat UBO voor jou kan betekenen?